LogoLeieflora

architectuur  |  aanleg  |  onderhoud

“Twee generaties kennis en ervaring”

Van kindsbeen af had Jan Van Tieghem veel interesse en een grote liefde voor de natuur. Bloemen, zaden, vruchten, bomen,… alles boeide hem en zo ontstond in 1973 het tuinaanlegbedrijf. Zijn belangrijkste doel was de mensen te helpen en bij te staan met kennis. Maar altijd met oog voor de natuur.
Jan behaalde menig huldigingen sinds het ontstaan van 'De Vlaamse Tuinaannemer'. Het palmares bestaat uit 3 keer zilver, 1 x brons en een nominatie.
Leieflora heeft zich altijd gericht op algemene tuinaanleg en -onderhoud, wat Pieter nu nog steeds hoog in het vaandel draagt. Pieter behaalde zijn diploma van tuin- en landschapsarchitect in Melle en deed daar nog een extra specialisatie opleiding landschapsontwikkeling bij. Sinds 2002 tekent Pieter alle nieuwe projecten van Leieflora.

“Een leeftuin gecreëerd met passie”

Gesteund op ervaring en met vernieuwde inzichten, veel aandacht en liefde voor de natuur en het milieu, volgt Pieter z’n vader Jan op. Pieter zoekt steeds de balans tussen esthetiek en technische kennis, maar met grote betrokkenheid van de klant.
Een klant mag dromen, Pieter luistert en een droomtuin is het resultaat.
Een tuincreatie begint met een verkennend gesprek, gedachten uitwisselen, indrukken opdoen van de verwachtingen, noden, ... Dit is de eerste stap naar ontwerp, creatie, visie. Leieflora staat synoniem voor vakbekwaamheid. Daardoor leveren ze eerlijke projecten die steeds in harmonie zijn met mens en natuur.